28 Ocak 2011 Cuma

Kiler hisseleri borsada

Şirket hisselerinin Borsa'da işleme başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, uzun bir süredir Kiler'in halka arzı için çalıştıklarını belirterek, aile şirketlerinin kurumsallaşmasının ciddi efor gerektirdiğine dikkati çekti.

Başarılı bir halka arz gerçekleştirmeyi istediklerini ve bu hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Kiler, yurtdışı yatırımcıların ilgisini hayretle izlediklerini, mağazalarında da müşterilerinin Kiler'e ortak olması için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Kiler, zorlu ve yorucu sürecin ardından bugün şirket hisselerinin İMKB'de işlem görmeye başlayacağını belirterek, ''Yatırımcının bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız'' dedi.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da, halka arzlarda bu yıla hızlı başladıklarını belirterek, Ocak ayını 4 halka arzla tamamlayacaklarını söyledi.

Geçen yıl 23 şirketin halka arz edildiğini anımsatan Erkan, hisse senedi tarafında 3,5 milyar lira fon toplandığını belirtti.

Bu yıl halka arzlara destek amacıyla kotasyon ücretlerinde indirim yaptıklarını hatırlatan Erkan, bu indirimin şirketleri halka arza teşvik etmesini beklediklerini söyledi.

Kiler Alışveriş'in halka arzına ilişkin bilgileri de paylaşan Erkan, şirketin yüzde 15'inin halka açıldığını, piyasa değerinin ise 821 milyon 182 bin lira olduğunu bildirdi.

Erkan, Kiler Alışveriş'in halka arzıyla 12 bin yeni yatırımcının piyasaya girdiğini belirterek, bunun da yatırımcıların ilgisinin artması anlamına geldiğini söyledi.

Erkan, Türkiye'nin gözde piyasalardan biri olduğunu ifade ederek, yabancı yatırımcıların Türkiye piyasasını yakından izlediklerine tanık olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından Kiler Alışveriş hisseleri, Ümit Kiler, Nahit Kiler ve Hüseyin Erkan'ın gongu çalmasıyla İMKB'de işlem görmeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain