26 Ocak 2011 Çarşamba

İhlas ve Bayındır madencilik birleşecek

Bayındır Madencilik ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu, İhlas Madencilik A.Ş'nin şirkete katılması suretiyle birleşmeye karar verildiğini duyurdu. 

Bayındır Madencilik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirket yönetim kurulunun bugünkü toplantısında, Türk Ticaret Kanunu'nun 451'inci ve Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: I No: 31 sayılı tebliği hükümleri çerçevesinde İhlas Madencilik A.Ş.'nin, şirkete katılması suretiyle birleşmesine, birleşmenin şirketlerin Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili düzenlemelerine göre hazırlanan 31 Aralık 2010 tarihli bilançoları üzerinden ve İhlas Madencilik A.Ş'nin 31 Aralık 2010 tarihli bilançosunun tüm aktif ve pasiflerinin bir kül halinde şirkete devrolunması suretiyle gerçekleşmesine karar verildiği bildirildi. Toplantıda ayrıca, devir dolayısıyla İhlas Madencilik A.Ş. ortaklarına verilecek pay miktarının tespitinde Sermaye Piyasası Mevzuatı'nda öngörülen uzman kuruluş raporu ve yetkili mahkemece atanacak bilirkişiler tarafından düzenlenecek raporların esas alınmasına, bilirkişi tayini için ilgili Asliye Ticaret Mahkemesine başvuruda bulunulmasına karar verildiği de kaydedildi. 

Birleşmeye ilişkin olarak İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den KAP'a gönderilen yazıda da, şirketin bağlı ortaklıklarından İhlas Madencilik A.Ş'den gelen ve benzer bilgilerin bulunduğu açıklamaya yer verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain