25 Temmuz 2011 Pazartesi

Yeni pozisyon için 58 bin beklenmeli

Yeni pozisyon açmayı düşünen yatırımcıların 58 binden önce bu harekete girişmemesi tavsiye ediliyor.
Moody's'in Yunanistan'ın kredi notunu üç kademe düşürerek Caa1'den Ca'ye indirmesi, ABD'de Kongre liderlerinin hafta sonunda anlaşmaya varamaması nedenleriyle IMKB-100 endeksinin bugüne 59.324 (-478 puan / -0.8%) civarından başlamasını bekliyoruz.

Stres testlerinin yetersizliğine ve güvenilirliğine yönelik yapılan sorgulamalar geçen hafta başında borsalara satış getirirken, ABD'de borçlanma limitinin arttırılmasına yönelik sürdürülen müzakerelerde bir olumlu bir olumsuz haber akışı yaşanması, şirket bilançolarında karlılıkların ve ciroların genelde tahminleri aşması, Avrupa Birliği liderlerinin Yunanistan'ı kurtarmak için bir araya geldiği zirvede 158 milyar Euro'luk yeni bir pakette anlaşmaya varması global çapta borsaların haftayı %1'in üzerinde yükselişlerle tamamlamasına yol açtı. Türkiye öznelinde ise, Fitch'in Türkiye ekonomisine yönelik uyarıları, IMF'den gelen benzer açıklamalar, TCMB'nin beklentilere paralel şekilde faizleri değiştirmemesi ve TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın şirketlere döviz açık pozisyonu taşımayın uyarısında bulunmasının kurların yeni tarihi zirveler görmesine, IMKB-100 endeksinin ise %4.5 düşüşle 60.000'in altına inmesine sebep oldu.

Bu sabaha ve yeni haftaya geldiğimizde ise, Moody's'in Yunanistan'ın kredi notunu Caa1'den Ca'ya indirmesinin paritelerde euro'nun değer kaybetmesine, emtia fiyatlarının benzer şekilde etkilenmesine neden olduğunu görmekteyiz. Ayrıca, hafta sonunda ABD'nin borçlanma tavanının arttırılması görüşmelerinde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner'ın Beyaz Saray ile görüşmelerin sona erdiğini açıklaması, Başkan Obama'nın kongre liderleriyle acil durum toplantısından bir sonuca ulaşılamaması bu sabah spot ve vadeli borsa endekslerinin %1 civarında değer kaybetmesine sebep olurken, müzakerelerden sonuç alınamaması ve sadece bir hafta süre kalmasının global belirsizliği artırması, altın fiyatlarının yeni bir zirve yapmasını sağlıyor. Cuma gününü 60.000 seviyesinin altında tamamlayan IMKB-100 endeksinin yeni haftaya negatif haberlerle başlaması ve ABD'deki borç tavanı görüşmelerinin dalgalı bir hava yaratacak olması sebepleriyle IMKB-100 endeksinin bu hafta 58.000'li seviyeleri test etme ihtimali yüksek görünüyor. Bu nedenle, yeni pozisyon açmayı düşünen yatırımcıların 58.000'den önce bu harekete girişmemesini tavsiye ediyoruz.

Destekler: 59.500 - 58.600 - 58.000, Dirençler: 60.500 - 61.000 - 61.500 - 61.800 - 62.000

ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain