20 Temmuz 2011 Çarşamba

Mataş hisseleri pahalı mı?

Mataş Matbaacılık halka arz edilerek, 5 milyon lira olan ödenmiş sermayesini 8 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.
1977'den bu yana ofset baskı makineleri ile her türlü matbaa ürünlerinin üretimi ve satışını gerçekleştiren Mataş Matbaacılık, 22-25-26 Temmuz tarihlerinde halka açılıyor.

Halka arz dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Mataş Matbaacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kavak, halka arzdan elde edecekleri gelir ile web ofset makine yatırımı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Kavak, ''Yapacağımız yatırım ile birlikte üretim kapasitemizi 6 kat büyüterek, Yunanistan, Romanya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelere ihracata yöneleceğiz. Halka arzdan 10 milyon lira gelir bekliyoruz. Ayrıca elde edeceğimiz geliri şirketin büyümesinin finansmanında ve planlanan yatırımların gerçekleştirilmesinde kullanacağız'' diye konuştu.

Büyümenin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi, kurumsallaşma, şirket bilinirliği ve tanınırlığının artırılması, şeffaflık ile hesap verebilirlik düzeyinin yükseltilmesi, finansal kaynakların artırılması amacıyla halka arza karar verildiklerini anlatan Kavak, ''Halka arz geliri ile yapacağımız makine yatırımı ile matbaacılık ve ambalaj sektörü devler liginde yerimizi alacağız'' dedi.

Yeni yatırım ile birlikte istihdam sayısını da 70'ten 120'ye çıkartacaklarını bildiren Kavak, Türkiye'de matbaacılık sektöründe ihracatın çok az olduğunu, kendilerinin de Doğu Avrupa ülkelerine yönelme kararı aldıklarını kaydetti.

Kavak, Yunanistan, Romanya ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere farklı ülkelere ihracata başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, Eti Yatırım A.Ş. aracılığıyla 3,50 lira birim fiyatı ile halka arz edilecek Mataş Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 5 milyon lira ödenmiş sermayesi 3 milyon nominal bedelle artırılarak 8 milyon liraya çıkarılacak.

Borsa Birincil Piyasada sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile gerçekleştirilecek olan halka arzın büyüklüğü ise 10,5 milyon Lira olarak belirlendi.

Mevcut ortaklık yapısında hisselerin yüzde 45'ini elinde bulunduran Ahmet Kavak'ın payı yüzde 28,1'e düşerken, öteki ortaklar Ali Haslet Dizdar, Hüsnü Nihat Tabanlı ve diğer 5 kişinin hisse oranları yüzde 55'ten yüzde 34,4'e inecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain