17 Temmuz 2011 Pazar

SPK: Risklere karşı tedbirli olmalı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Türkiye ekonomisinin sağlam durumda olduğunu belirterek, “Ama olası, akla gelmedik risklere karşı tedbirli olmak lazım” dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomi, Enerji ve Tarımdan Sorumlu Müsteşarı Robert Hormats, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Scott Kilner ile birlikte SPK Başkanı Vedat Akgiray’ı kurulun İstanbul ofisinde ziyaret etti.
Toplantıda finans sektörü ve sermaye piyasaları ağırlıklı olarak dünya, ABD ve Türkiye’den bahsettiklerini, Türk-Amerika ilişkilerine değindiklerini belirten Akgiray, “Nasıl işbirliği yapacağız? Dünyadaki gidişat nereye doğru, finansal piyasaların değişimi, yeni regülasyonlar konularını ele aldık. İşbirliğimizin daha operasyonel ve detaylı şekilde artmasını istedik” dedi.

SEC ile anlaşma
SPK olarak önümüzdeki hafta ABD’ye bir ziyaret gerçekleştireceklerini bildiren Akgiray, ziyaret kapsamında ABD Sermaye Piyasası Kurulu (SEC) ile ikili işbirliği anlaşması imzalayacaklarını kaydetti. Akgiray anlaşma hakkında şu bilgileri verdi:
“Birincisi ortak eğitim, seminer ve bilgilendirme faaliyetleri yapmak. İkincisi, krizden sonra uluslararası teşkilatlarda dünyadaki düzenleme, denetim yapısı tartışılıyor, şekilleniyor. Anlaşma bölgemizde ağırlıklı olmak üzere yeni şekillenen yapıda işbirliği yapma niyetini içeriyor. Üçüncüsü de kurumlar arasında bilgi paylaşımı.”
SEC’in bu anlaşmayı AB, Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Kore ile yaptığını, şimdi de Türkiye ile imzalayacağını belirten Akgiray, “Bu da Türkiye’ye verilen önemi gösteriyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain