17 Temmuz 2011 Pazar

Mataş halka açılak, gelirini ofset makinalarına yatıracak

Ofset baskı alanında üretim ve satış gerçekleştiren Mataş Matbaacılık, sermayesinin yüzde 37.5’ini halka açacak. Şirket, halka arzdan elde edeceği gelir ile web ofset makinaları alımı gerçekleştirilerek üretim kapasitesinin 6 kat büyütmeyi hedefleniyor.
10 milyon lira gelir
Mataş Matbaacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kavak, 3 milyon TL’lik nominal hisse senedinin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin aldıklarını belirti. Halka arzdan 10 milyon TL gelir beklediklerini de kaydeden Ahmet Kavak, buradan elde edecekleri geliri şirketin büyümesinin finansmanında ve planlanan yatırımların gerçekleştirilmesinde kullanacaklarını açıkladı.
İstihdam yaratacak
Kavak şunları söyledi: “Halka arzdan elde edeceğimiz gelir ile web ofset makineleri yatırımı yapacağız. Bu yatırım ile birlikte de üretim kapasitemiz 6 kat artmış olacak” dedi. Yeni yatırım ile birlikte istihdam sayısını da 70’ten 120’ye çıkaracaklarını açıklayan Ahmet Kavak, “Türkiye’de matbaacılık sektöründe ihracat çok az. Biz üretim kapasitemizi 6 kat artırarak, Doğu Avrupa ülkelerine yöneleceğiz. Özellikle Romanya ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere farklı ülkelere ihracata başlayacağız. Özellikle bu üç ülkeden teklif almaya başladık. Çevre ülkelere ihracatımızı da artıracağız.”

Sermayenin yüzde 37.5’u arz edilecek

* Halka arz sermaye artırım yöntemi ile gerçekleştirilecek
* şirketin sermayesi 5 milyon TL’den 8 milyon TL’ye çıkarılacak
* Artırılan 3 milyon TL’lik hisse halka arz edilecek
* Şirketin yüzde 37.5’i halka açılacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain