6 Temmuz 2011 Çarşamba

Telekom hisselerinde neler oluyor?

Türk Telekom hisselerinde son iki günde olağanüstü fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. Dün son saniyede yüzde 10 artan hisseler bugün % 7 aşağıda.
Türk Telekom 1 saniyede en değerli şirket oldu. Borsanın kapanışına 1 saniye kala Türk Telekom hisseleri yüzde 10 yükseldi. Böylece piyasa değeri bakımından Türk Telekom zirveye çıktı. Bugün ise hisseler yüzde 7 düştü. Bu fiyat hareketleri kafaları karıştırdı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda dün tarihe geçecek bir işleme imza atıldı. Borsanın kapanmasına iki saniye kala saatler 17:29:58’i gösterirken, 8.64 TL’den işlem gören Türk Telekom hisseleri bir saniye sonra 9.38 TL’ye fırladı ve günü yüzde 10,09’luk artışla tamamladı. İşte o 1 saniyelik zaman, sadece borsa değil, Türkiye ekonomisinde de tarihe geçti. Çünkü Türkiye’nin en değerli şirketi uzun süredir zirvede yer alan Garanti Bankası’nı geçerek 32.8 milyar TL ile Türk Telekom oldu. Bugün ise yüzde 7 değer kaybeden Türk Telekom'un piyasa değeri 30.5 milyar liraya geriledi. Borsa kulislerinde konuşulanlara göre, dünkü fiyat hareketinin perde arkasında açığa yapılan işlemler yatıyor. Büyük bir yatırımcı ya da fonun tahtada açık yaptığı ve son saniyede yaptığı alımlarla hisseyi yüzde 10 yukarı çektiği söyleniyor. Dünkü bu anlık hareketin ardından hisselerin bugün normal bir şekilde işlem gördüğü ifade ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain