18 Temmuz 2011 Pazartesi

Emlak Konut GYO güvence verdi

Emlak Konut GYO, eski adıyla ‘Ispartakule’, yeni adıyla ‘1İstanbul’ projesiyle ilgili olarak güvence verdi.
Daha önce mahkemelik olan Tulip Turkuaz projesinin yerine hayata geçirilecek olan ‘1İstanbul’ projesi planlandığı gibi eylülde satışa çıkacak.

Yeni adına ilk kez Milliyet’in ulaştığı ‘İstanbul’da inşaat tüm hızıyla devam ederken, satış ofisi de hazırlanıyor. Daha önce Emlak Konut GYO’nun Ispartakule’deki arsasına Tulip Gayrimenkul tarafından başlanan Tulip Turkuaz’ın inşaatında yaşanan gecikme nedeniyle sözleşme Emlak Konut GYO tarafından feshedilmişti. Mahkemenin aldığı son kararla Tulip Gayrimenkul’ün Emlak Konut’a açtığı dava reddedilmişti. Dairelerdeki şerh kaldırılırken, yeni ihaleyle devam eden projenin adı da +34 Batı Yakası olarak değişmişti.

Tulip, yeni bir iddiada bulunarak, parsellere tapuda yeniden şerh konulması kararının bulunduğunu belirterek, mahkemenin verdiği kararı temyize gideceklerini belirtti. Daha sonra projenin adı da ‘1İstanbul’ olarak değiştirildi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Tulip Gayrimenkul’ün açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tulip’in açtığı davanın reddedildiğini ve konulan şerhin kaldırılmasına karar verildiğini anımsatan Kurum, bu kararın temyizden bozulup geri dönmesinin mümkün olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Davalıdır şerhi, Türk Medeni Kanunu’na göre konutların yapımına, satışına ya da devrine mani değildir. Mevcut davalar, +34 Batı Yakası adıyla bilinen ama ‘1İstanbul ’ adıyla satışa çıkacak projeden ev alacakların hukuki durumunu değiştirmeyecek.”

Kurum, 1İstanbul projesinin Emlak Konut GYO güvencesinde olduğunun altını çizdi. Emlak Konut, 3 Ağustos 2006’da Tulip Gayrimenkul ile sözleşme yaptı.Sözleşmeye göre, projenin 900 günde, yani 2 Şubat 2009’da tamamlanması gerekiyordu. Emlak Konut’un açıklamalarına göre, söz konusu tarihte proje tamamlanamadığından 471 günlük ek süre daha verildi. Gelişme olmayınca 18 Mayıs 2010 itibariyle 1.188 konutluk Tulip Turkuaz ve 478 rezidans olarak tasarlanan Tulip Towers isimli projelerin sözleşmesi feshedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain