28 Temmuz 2011 Perşembe

Ağustos'ta alınacak hisseler - 4

Türk Telekom (TTKOM.IS)

- Türk Telekom'un net kar tahminimizde sapma olmasına rağmen operasyonel açıdan beklentilerimize paralel performans sergilemesi nedeniyle 8.25 TL seviyesindeki hedef değerimizi ve TUT olan önerimizi koruyoruz.

- Yoğun rekabete rağmen mobil gelirlerinde sağlanan güçlü büyüme ve ADSL gelirlerindeki artış şirketin satış gelirlerideki büyümeyi desteklemektedir.
- İkinci çeyrekte net kar beklentilerin altında kaldı – Türk Telekom yılın ikinci çeyreğinde 506 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam geçen sene aynı dönemde elde etmiş olduğu net kar rakamı olan 601milyon TL’ye göre %15,9 ve bir önceki dönem net karı olan 609 milyon TL’ye göre ise %16,9’luk bir düşüşe işaret etmektedir. Şirketin açıklamış olduğu ikinci çeyrek net kar rakamı, hem bizim 645 milyon TL olan beklentimizin hem de piyasa beklentisi olan 553 milyon TL’nin altında gerçekleşti. Şirketin net karının beklentilerin altından kalmasının temel sebebi, TL’de yaşanan değer kaybı nedeniyle beklentilerin üzerinde gerçekleşen kur farkı zararı oldu.

- Satış gelirlerinde ikinci çeyrekte %11 büyüme gerçekleşti - Net karın beklentilerin altında kalmasına karşın Türk Telekom’un operasyonel faaliyetlerindeki güçlü görüntü devam etti. Şirket yılın ikinci çeyreğinde 2.968 milyon TL gelir elde ederken, bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre %11,3, bir önceki çeyreğe göre ise %2,8’lik bir artışı ifade etmektedir. Yoğun rekabete rağmen mobil gelirlerinde sağlanan güçlü büyüme ve ADSL gelirlerindeki artış şirketin satış gelirlerinin yılın ikinci çeyreğinde beklentilerimizin az da olsa üzerinde gerçekleşmesini sağladı.
-FAVÖK rakamı 1.190 milyon TL seviyesine ulaştı - Türk Telekom’un FAVÖK rakamı, yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda %7,1 artarak 1.190 milyon TL seviyesine yükselmesine karşın şirketin FAVÖK marjı 2011 yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın annı dönemine göre küçük çaplı bir düşüşle %40,1 düzeyine geriledi. (Geçen sene aynı dönemde şirketin FAVÖK marjı %41,7 olmuştu).

-Kur farkından kaynaklanan finansal giderler net kardaki artışı sınırladı - Operasyonel performanstaki bu güçlü görüntünün net kar rakamına beklendiği ölçüde yansımaması, operasyonel olmayan tarafta şirketin ikinci çeyrekte 234 milyon net finansal gider yazmasından kaynaklandı. Geçen sene aynı dönemde şirketin net finansal gideri 12 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Finansal giderdeki bu artış, TL’nin dolar karşındaki değer kaybı paralelinde yazılan 237 milyon TL düzeyindeki kur farkı ve türev zararından kaynaklandı.

-Türk Telekom için önerimiz "TUT" - Türk Telekom’un açıklamış olduğu 2011 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını genel anlamda tatmin edici olarak değerlendirmekteyiz. Özellikle yoğun rekabetin yaşandığı mobil tarafta gelirlerini, AVEA’da hem topam hem de faturalı abone sayısındaki artışa paralel olarak artırmayı başaran şirketin ADSL gelirleri de çift haneli seviyelerde artmaya devam ediyor. Beklentilerin altında kalan net kar rakamına karşın güçlü ADSL ve Mobil segment gelirlerinin ışığında, şirket için daha önce belirlemiş olduğumuz hedef hisse fiyatını 8,25 TL olarak korumaya devam ederken, TUT olan önerimizi sürdürüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain