27 Temmuz 2011 Çarşamba

Günün önemli şirket haberleri

ERICO, GLYHO, HEKTS başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri:

ERICO Şirkete 13.07.2011 Tarihinde Huawei Telekomünikasyon ve Dış Tic. LTD. ŞTİ tarafından verilen 452.600 USD'lik VRLA Akü siparişi ile, Haziran ayı içinde verilen 82.368 USD'lik akü siparişi,ürün tedarik sürecinin proje planlanlarına uymaması nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

GLYHO Şirket bir özel sermaye yatırım fonu olan Venice European Investment Capital S.p.A. ("VEI") ve stratejik ortak olarak Venice Shipping and Logistic S.p.A'nın özel amaçlı bir bağlı ortaklığı olan Savina Holding GmbH'nın Global Liman İşletmeleri A.Ş.'de ("Global Liman") azınlık hissedar olmasına yönelik hisse devir temlik işlemlerinin tamamlandığını, Bu doğrultuda, Şirketin sahip olduğu Global Liman'ın sermayesinin %22,114'üne karşılık gelen hisseler toplam 77.399.000 USD satış bedeli ile Savina Holding GmbH'ye devredilmiş ve devir bedeli nakden ve defaten tahsil edildiğini , Vaki hisse devri sonrası Şirketimizin Global Liman'daki hisse oranı %77,886 olduğunu duyurdu. Varılan mutabakata göre VEI'nin hisse oranı üç yıl sonra %25'e yükselecek ve ayrıca 31 Aralık 2011 tarihine kadar kullanılması kaydı ile aynı şartlarla Generali Assicurazioni, Unicredit ve Venice Shipping and Logistics S.p.a. grupları veya Şirketimizce onaylanacak diğer yatırımcı gruplar tarafından kullanılmak üzere Global Liman'ın sermayesinin %10'una karşılık gelen ek hisseleri satın alma opsiyonu bulunacaktır.

HEKTS Şirket, nakit akışında kullanılmak üzere, 01 Ağustos 2012 vadeli 10.000.000 ABD Doları kredi kullandığını duyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain