6 Mayıs 2011 Cuma

Borsada düşüş ne zaman hız keser?

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Onur Mutlu, yurtiçi endekslerdeki düşüşü değerlendirdi.

Emtia fiyatlarındaki düşüşün ivme kazanması ve altının ons fiyatının 1460’lı rakamlar ile son bir ayın en düşük düzeyine gelmesi küresel piyasalarda hisse senetlerinin de düşmesine neden oldu.

Haftanın son işlem gününe yurt içi piyasalar satışlarla başlarken bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi piyasaların seyri açısından önemli bir veri olacak. Açıklanacak verilerin zayıf gelmesi halinde küresel piyasalarda yaşanan satış baskısının artması bekleniyor.

Endeksteki düşüşün emtiaya ve enerjiye dayalı hisselerde yaşanan satışlardan kaynaklandığını söyleyen Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Onur Mutlu, yurtiçi endekslerdeki düşüşü şöyle değerlendirdi: “Tüpraş, Aygaz, Petkim gibi büyük reel sektör hisselerinde, bunun artısında Koza Anadolu gibi endekste ağırlığı yüksek altına dayalı hissede, Trakya Cam gibi büyük şirket hisselerinde düşüş var. Endeksteki düşüşün sadece bankalardan kaynaklanan bir düşüş olduğunu söyleyemeyiz. Düşüşün yüzde 50’si bankalardan kaynaklanıyorsa yüzde 50’si de enerji ve emtiaya dayalı hisselerden kaynaklanıyor.”

Endeksin 68 bin 700- 68 bin 800 seviyelerinden toparlanması ve düşüşün hız kesmesini beklediklerini söyleyen Mutlu, Tüpraş, Aygaz, Pektim, Koza Anadolu, Trakya Cam hisselerinin dikkat çeken hisseler arasında olduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain