21 Mart 2011 Pazartesi

yabancıların yeni gözdesi!

Yabancılar 2011 yılında imalat sanayiye gözünü dikti. 2010 yılında 867 milyon dolarlık uluslararası doğrudan sermayesi imalat sanayi sektörü için Türkiye’ye getiren yabancılar 2011 yılının Ocak ayında en çok uluslararası doğrudan yatırım girişini 106 milyon dolarla bu sektörden Türkiye’ye getirdi.


ANKA’nın Hazine Müsteşarlığı verilerinden yaptığı belirlemelere göre, doğrudan sermaye girişlerinin sektörlere göre dağılımına bakıldığında imalat sanayide faaliyette bulunan firmaların Ocak ayında 106 milyon dolarlık yatırım girişi yaptığı belirlendi.

Yabancılar 2010 yılı sonunda da 867 milyon dolarlık uluslararası doğrudan sermayeyi imalat sanayi yatırımları için Türkiye’ye getirmişti. İmalat sanayi yatırım girişlerinin alt kalemleri incelendiğinde en çok yatırım girişinin 68 milyon dolarla elektrikli optik aletler imalatında gerçekleştiği belirlendi.

Ocak ayında en yüksek ikinci sermaye girişi ise elektrik, gaz ve su yatırımlarında meydana geldi. Yabancıların 2 milyar 71 milyon dolarlık uluslararası doğrudan sermayesi ile 2010 yılını birincilikle kapatan bu sektörde Ocak ayında uluslararası doğrudan yatırım girişi 78 milyon dolar oldu.

Elektrik, gaz ve su sektörünü sırayla, 58 milyon dolarla gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri, 40 milyon dolarla inşaat sektörü ve 22 milyon dolarla mali aracı kuruluşların yatırım girişleri takip etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain