21 Mart 2011 Pazartesi

Kısa vadede TUT, uzun vadede AL

Kısa vadede TUT, orta ve uzun vadede AL önerisinde bulunan uzmanlar yatırımcılara şu tavsiyelerde bulunuyor.
Türkiye’ye yabancı fon girişlerinin artmasıyla, tahvil ve bono piyasası geçtiğimiz hafta başında global piyasalardan ayrıştı ve kazançlar kaydetti.

Eğrinin tüm vadelerinde kayda değer artışlar gözlense de, gösterge kıymette daha yoğundu. Ancak Japonya ve Ortadoğu ile ilgili belirsizliklerin artmasıyla, kazançların bir kısmını geri verildi. Fakat Libya’nın ateşkes kararı üzerine, tekrar bir düzeltme gözlendi. Gösterge kıymetin faizi haftayı %8,75 bileşikte,10 bp aşağıda, 10 yıl vadeli sabit kuponlu kıymetin faizi ise haftalık bazda 17bp artış göstererek, haftayı % 9,68 seviyesinden sonlandırdı. Bu haftaya baktığımızda başlıca gündem maddesi Çarşamba günü gerçekleşecek olan Para Politikası Kurulu kararı olacak. TCMB’nin “bekle-ve-gör” politikasını izlemeye devam edeceğini ve munzam karşılıklarda bir artışa gitmeyeceğini düşünüyoruz. Cuma günü yayınlanacak olan Mart ayı reel sektör güven endeksi– ve kapasite kullanım oranı da bu hafta takip edilecek önemli veriler arasında.

*Kısa vadede enflasyonda düşüş beklendiğinden enflasyona endeksli kağıtları önermiyoruz.

*Pozisyon almak isteyen yatırımcıların değişken kuponlu kıymetleri kısa vadeli kıymetlerin yerine tercih etmesini öneriyoruz.

*Uzun vadeli tutmak amacı ile 10-yıl vadeli kıymetlerin mevcut seviyelerde hala cazip olduğunu düşünüyoruz ve bu kıymetlerde pozisyon alınmasını öneriyoruz.

*Gösterge kıymetin getirisindeki son dönem artışları iyi bir giriş fırsatı olarak değerlendiriyoruz ve alış önerisi veriyoruz.

*Kısa vadede kalmak isteyen yatırımcılar için mevduat önermeye devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain