30 Mart 2011 Çarşamba

TKFEN hissesine dikkat

Piyasa genelinde bir bozulma olmazsa önümüzdeki günlerde bu hisseye olan ilgide artış yaşanabilir.
TKFEN hissesi, bir süredir Libya gerginliği sebebiyle İMKB100 endeksinin gerisinde kalıyordu. Son günlerde hissede bir kıpırdanma gözlemliyoruz. Grafikte koyu gri ile işaretlediğimiz bölge, hem kısa vadeli ortalamaların hem de daha önce tepe olarak çalışan bölgeye (6–6,10) ev sahipliği yapıyor. Hisse orta vadeli (55günlük ortalama) trendinin üzerinde işlem görüyor, kısa vadeli ortalamaların geçilmesi ile hareketlilik hızlanabilir.


Haftalık RSI(5) aşırı satım bölgesinden çıkmış durumda, grafiğin alt tarafında görülen İMKB100 en deksine göre relatif performansta bir toparlanma gözlemliyoruz. 2010 ortasında relatif performans trendi aşıldıktan sonra (mavi çizgi) hisse önlenemez şekilde yükselmiş, benzer bir hareket şaşırtıcı olmayabilir. Libya’daki gerginliklerin neredeyse gündemden düşmesi, medyada yer bulamıyor olması hisse için önemli bir fırsat veriyor. Şirketin önümüzdeki günlerde bilançosu gelecek, genel beklenti 196milyon civarında ama piyasada bu rakamın 210 milyon olacağına dair çeşitli görüşler de mevcut.



Uzun dönemli yatırımcılar için aylık grafiği aşağı aldım, hissede 5,65 ve 5,00 önemli destek olarak düşünülmeli. Aylık RSI(5) 40 üzerine çıkmaya başlamış durumda.


Piyasa genelinde bir bozulma olmazsa önümüzdeki günlerde TKFEN hissesine olan ilgide artış gözlemleyebiliriz.
Salim Kasap/Turkish Yatırım Stratejisti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain