19 Mart 2011 Cumartesi

Sermaye artırımı ve arz başvuruları

Bu hafta çok sayıda şirket sermaye artırımı ve yeni halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.
Işıklar Yatırım Holding 130 milyon liralık bedelli hisse senedi ihracı, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret de 18 milyon liralık hissenin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

SPK'nın haftalık bültenine göre, bu hafta, 2 şirket bedelli hisse senedi, 2 banka tahvil, 4 şirket de hisse senetlerinin halka arzı için kurula başvuruda bulundu.

Bültene göre, Garanti Bankası 2 milyar 379 milyon 600 bin lira (1,5 milyar dolar) tutarında tahvil ihraç etmek için başvuru yaptı. İhraç edilecek tahvillerin, yurt dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılması planlanıyor. Başvuru tutarı olan 1,5 milyar dolar, Merkez Bankası'nın 17 Mart 2011 tarihindeki döviz kuru üzerinden 2 milyar 379,6 milyon lira olarak TL'ye çevrildi.

Denizbank da 2 milyar liralık tahvil ihracı için SPK'ya başvurdu.

Bültene göre, Işıklar Yatırım Holding A.Ş, ''Halka Açık Anonim Ortaklıkların Fon Çıkışı Gerektirmeyen Sermaye Azaltımı İşlemlerinde Uyulacak Esaslar'' çerçevesinde şirket sermayesinin 140 milyon liradan 70 milyon liraya azaltılması ve eşzamanlı olarak 200 milyon liraya artırılması işlemi çerçevesinde, 130 milyon liralık hissenin bedelli hisse senedi ihracı için başvurdu.

Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi Ticaret A.Ş de şirket birleşmeleri nedeniyle, daha önce 1 milyon 701 bin 173 lira olarak yaptığı sermaye artırım başvurusunu, artırılacak sermayenin tutarını 109 bin 878 lira olarak değiştirerek yeniledi ve bu kapsamda aynı tutarda bedelli hisse senedi ihracı için izin talebinde bulundu.



-BİMEKS BİLGİ İŞLEM'İN HALKA ARZI ...



Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş, 18 milyon liralık hissenin halka arzı için SPK'ya başvurdu. Şirketin nakit olarak artılacak 14 milyon lira nominal değerli paylarının mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak ve şirket ortaklarından SPV Bilişim ve Dış Ticaret A.Ş.'nin portföyünde bulunan 4 milyon lira nominal değerli payların halka arz edilmesi, ayrıca, yeterli talep gelmesi halinde SPV Bilişim ve Dış Ticaret A.Ş.'nin sahip olduğu paylardan bir milyon lira nominal değerli payların da ek satış hakkı kapsamında halka arz edilmesi planlanıyor.

Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş, şirketin nakit olarak artırılacak 8 milyon 950 bin lira nominal değerli paylarının, ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arz edilmesini planlıyor.

Karkim Maden İnşaat Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş, şirketin, nakit olarak artırılacak 3 milyon lira nominal değerli sermayesini temsil edecek paylarını, ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arz yoluyla satılmasını öngörüyor.

Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., şirketin nakit olarak artılacak 1,1 milyar lira nominal değerli payları ile şirket ortaklarından Erol Göker'in sahip olduğu paylardan 750 bin lira nominal değerli kısmını halka arz yoluyla satılmasını planlıyor. Şirket bu nedenle, 1 milyon 850 bin liralık hissenin halka arzı için SPK'ya başvurdu.

Bu hafta ayrıca, Mataş Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş, 5 milyar liralık ödenmiş veya çıkarılmış sermayesi ile 30 milyon lira ile kayıtlı sermaye tavanına geçmek için SPK'ya başvuruda bulundu. Şirket, halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmeyi planlıyor.

Bu hafta, menkul sermaye ihracı nedeniyle kurul kaydına alınan ortaklık olmadı.

Shell&Turcas Petrol AŞ; şirketin 5 yıldır CEO ve Perakende Genel Müdürlüğü'nü yapan Georgios Spanoudis'in 1 Nisan 2011 itibariyle görevinden ayrılarak, yerine Jacek Jan Dziembaj'an atandığına ilişkin SPK'ya bilgi verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain