18 Nisan 2011 Pazartesi

Piyasaları ABD vurdu

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poor's'un ABD'nin kredi notu açıklamasının ardından endeks yönünü aşağı çevirdi.
Kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors'un ABD'nin "AAA" olan kredi notunu teyit etmesi ve görünümü "negatif"e çevirdiğini açıklaması ile endekste yüzde 3'ün üzerinde kayıplar yaşanırken altının onsu 1.498 TL'ye ulaşarak yeni rekorunu kırdı.

İnansenver Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Levent YILMAZ piyasalara ilişkin beklentilerini BORSACIK. BLOGSPOT.COM'a değerlendirdi.

"S&P'nin ABD'nin kredi notunu teyit edip görünümünü negatife çevirmesinin ardından özellikle doların değer kaybettiğini görüyoruz. Açıklamalar öncesinde özellikle Avrupa ülkelerine ilişkin sıkıntılar nedeniyle bir miktar paritede de euro aleyhine hareketler vardı. Yurtiçine baktığımız zaman dolar da ise Dolar/TL'nin sabah 1.52 seviyelerinden 1.5260 seviyesine geldiğini ve bono faizlerinin de buna paralel olarak yükseliş kaydettiğini görüyoruz. Şu anda gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 8.63 seviyesinde bulunuyor. Yurtdışı piyasalarda haberin ardından satış eğilimi devam ediyor. Aynı zamanda İMKB'de de 67 nin 400 seviyesine kadar geri çekilme yaşandı. Kısa vadede tabi ki hem Avrupa ile ilgili sorunlar hem de ABD'nin görünümünün negatife çevrilmesinin baskısıyla piyasalarda bir miktar aşağı yönlü hareket devam edebilir. Ancak bunun sert düşüşlere neden olmayacağını düşünüyorum. Çünkü sonuç itibariyle Avrupa tarafına baktığımızda bu haberlerin etkisinin eskiye oranla daha düşük olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde S&P'nin görünümü negatife çevirmesi tabi ki çok önemli bir haber ancak çok da fiyatlanmış bir haber değil piyasalarda. Dolayısıyla kısa vadede olumsuz etkisi devam edebilir. Ancak uzun vadeli olarak yatırımcıların bu durumu alım fırsatı olarak değerlendireceğini düşünüyorum. Endeksin 66 bin -70 bin bandı arasında önümüzdeki bir ay hareketlerin devam edeceğini düşünüyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain