25 Nisan 2011 Pazartesi

25 NİSAN - 1 MAYIS HAFTASI PİYASA BEKLENTİLERİ

IMKB geçtiğimiz haftayı yalnızca %0,35'lik değer kazancıyla 68,691 seviyesinde kapatarak dünya borsalarının gerisinde kaldı. S&P derecelendirme kuruluşunun ABD'nin görünümünü negatife çekmesine rağmen dünya borsalarında devam eden yükselişe İMKB sınırlı ölçüde katıldı.

PPK toplantısından çıkan hem TL hem de döviz mevduatlarda 100 baz puanlık munzam karşılıklarında artırım kararı sonrası tahvil faizlerindeki sert düşüşe rağmen İMKB düşük hacimli yatay bir seyir kaydetti. Yabancı yatırımcıların katılmadığı Cuma günü İMKB 300 puanlık dar bantta hareket etti ve günü %0,18 yükselişle 68.691 seviyesinden sonlandırdı.

Amerika ve Avrupa piyasalarının kapalı olması nedeniyle hacimler düşük. Asya piyasaları haftaya satıcılı bir seyirle başladı. Dolar FED toplantısı öncesinde düşüşünü sürdürürken altın ve gümüşte yükseliş devam ediyor. Petrol Suriye ve Yemen'de süren karışıklar dolayısıyla haftaya yükselişle başladı. Yurtiçinde ise hem yurtdışı piyasaların kapalı olması nedeniyle yabancı katılımı olmaması hem de gün içinde önemli veri akışının olmaması nedeniyle yatay seyir bekleniyor.

Haftaiçinde gözler yurtdışında FED toplantısında, yurtiçindeyse Salı günü açıklanacak reel sektör güven endeksi ve Perşembe günü açıklanacak enflasyon raporunda olacak.

Kısa vadede TUT orta vadede SAT ve uzun vadede AL önerisi veriyoruz Geçtiğimiz hafta politika faiz oranının %6,25 seviyesinde sabit tutulması ve kısa vadeli TL ve döviz zorunlu karşılık oranlarının artırılması kararı sonrasında, tahvil ve bono piyasasında kazançlar gözlendi. Gösterge kıymet hafta içerisinde %8,20-%8,69 bandında işlem gördü ve haftayı 43 bp aşağıda %8,26 bileşik seviyesinden kapattı. 10 yıl vadeli kıymet ise haftayı 6 bp aşağıda %9,26 bileşik seviyesinden kapattı.Bu haftanın başlıca gündem maddeleri Çarşamba günü yapılacak FED toplantısı, Perşembe günü yayınlanacak olan Enflasyon Raporu ve Cuma günü yayınlanacak olan Mayıs-Temmuz Iç Borçlanma Stratejisi olacak.

Kısa vadede getirilerin azalması sebebiyle, Eurotahvil piyasasında TUT önerimizi SAT'a çeviriyoruz ve orta vadelere switch öneriyoruz Amerikan hisse senedi endekslerinde gözlenen satış ve Asya piyasalarında yaşanan kayıplar nedeniyle gelişmekte olan ülke eurotahvilleri haftaya hafif satıcılı başladı. Ancak daha sonra ABD'de beklentiler üzerindeki açıklanan kar rakamları ve olumlu makroekonomik veriler sayesinde, gelişmekte olan ülke eurotahvil piyasası tekrar hafif alıcılı bir seyir aldı. Türkiye 2030 vadeli gösterge kıymet haftayı 2 bp aşağıda %5,82 seviyesinde kapatırken, Türkiye 5-yıl vadeli CDS leri haftalık bazda 10 bp genişleyerek 152/154 seviyelerine yükseldi. Bu haftaya baktığımızda bugün Paskalya nedeniyle başlıca uluslararası piyasaların kapalı olması ve Cuma günü de Ingiltere'de milli tatil olması sebebiyle sakin bir seyir ve düşük işlem hacmi bekliyoruz. Haftanın başlıca gündem maddesi Çarşamba günü açıklanacak olan Fed'in faiz kararı olacak.
Kaynak:İş Yatırım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain