14 Nisan 2011 Perşembe

Euro Menkul'ün patronu Mustafa Şahin borsayı çok sevdi

Euro Menkul hisselerinde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri hafızalardaki yerini korurken Mustafa Bey yeni bir halka arza hazırlanıyor.
Euro Menkul, hisselerinde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri hafızalarındaki yerini korurken Euro Menkul'ün patronu Mustafa Şahin yeni bir halka arz kararı aldı. Euro Menkul kuruluşuna %89 iştirakte bulunduğu Euro Kapital Y.O’ndaki sahip olduğu 8.9 milyon TL'lik hisse senedinin halka arz edilmesine, söz konusu hisse senetlerinin halka arzına ilişkin izinlerin alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na müracaat edilmesine, oy birliği ile karar verdiğini bildirdi.

6 AY DOLMADAN ORTAK SATIŞI, ARDINDAN BEDELLİ…

Euro Menkul hisseleri de geçen yıl ortasında halka arz edilmişti. Halka arz sonrası hisseler 1.60 liradan 4.5 liraya yükselmiş ve ardından da 6 aylık süre dolmadan patron Mustafa Şahin elindeki hisseleri piyasada satmıştı. Bu satışla birlikte hissede çok sert düşüş yaşanmış, patron hisselerinin önemli bir kısmını elinden çıkardıktan sonra yüzde 200 oranında bedelli sermaye artırımı yapmıştı. Bedelli sermaye artırımında 'makbuz' kullanılmış ve bölünme sonrası serbest marjla işleme açılan hisseler aynı gün 1.70 liradan 1.17 liraya kadar gerilemişti. Hisse satarken, borsaya özel bir durum yok açıklaması yapan Mustafa Şahin gün sonunda yani İMKB kapandıktan sonra yaptığı açıklamada elindeki tüm hisseleri o gün içerisinde sattığını beyan etmişti.

Halka arz ve yatırımcı seferberliğinin başlatıldığı bir dönemde gözler yeniden Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain