14 Nisan 2011 Perşembe

Migros hisselerinde neler oluyor?

Bir haftadır üst üste gelen açıklamaların ardından bugün de yüklü bir satış gelmesi kafaları karıştırdı.
Migros hisselerinde ‘ortak satışı’ haberiyle başlayan geri çekilme bugün ilginç bir boyuta ulaştı. İlk seansta yüzde 9.9 gerileyen hisseler 28.2 lira ile taban oldu. Hissede bir milyon 758 bin adet işlem gerçekleşti. Ve daha sonra İMKB’de işlemler teknik bir arıza nedeniyle durduruldu. İkinci seansa kadar da açılamadı. Kafaların karışmasının en önemli nedeni bugün tahtaya dolaşımdaki paylardan daha yüksek miktarda satış gelmesi. Borsa kulislerinde birilerinin yüklü miktarda açığa satış yaptığı konuşuluyor.

SATIŞLAR NEDEN BUGÜN YOĞUNLAŞTI?

Migros hisselerinde ortak satışı yapılacağı 7 Nisan tarihinde kamuoyuna duyuruldu. 11 Nisan’da da hisse fiyatının 25 lira olduğu açıklandı. Dün da Garanti Menkul, Migros ortaklarından MH Perakendecilik ve Ticaret'in sahip olduğu şirket sermayesinin yüzde 0,67'sine tekabül eden toplam 1 milyon 200 bin lira nominal bedelli hisse senetlerinin satışının Toptan Satışlar Pazarı'nda (TSP) gerçekleştirileceğini açıkladı. Garanti Menkul tarafından, 832 bin lira nominal değerli kısmı için 12 adet yatırımcı adına İş Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla, 368 bin lira nominal değerli kısmı için 6 adet yatırımcı adına satış yapılacağı duyuruldu.

Hisselerin 25 liradan satılacağı günler öncesinden biliniyordu. Peki neden bu kadar yüklü satış bugün yapıldı? Bu satış TSP’den hisse alacak olan yatırımcılardan biri tarafından mı yapıldı? Yoksa büyük bir oyuncu tahtada manipülasyon mu yapıyor? Yatırımcılar bu soruların yanıtını arıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain