5 Nisan 2011 Salı

Çemaş bir şirketi daha halka açıyor

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.'nin 5 Nisan 2011 tarihli yönetim kurulundan Niğbaş Niğde Beton Sanayi A.Ş'nin satın alınma ve halka arz edilme kararı çıktı.
Niğbaş'ın ödenmiş sermayesinin %95.30'una tekabül eden 10.483.000 adet hissesini Işıklar Yapı Holding A.Ş.'den 42.983.102 TL bedelle satın alan Çemaş Döküm Yönetim Kurulu, Niğbaş'ın gerekli ön hazırlıkları süratle ikmal edip Nisan ayı içinde halka arz için SPKya başvurması için Niğbaş yönetimini görevlendirdi.

Kuruluşunun 42. yılında beton ürünleri ve yapı kimyasalları alanında ürün gamını büyük ölçüde genişleten Niğbaş Niğde Beton Sanayi, Niğde'deki iki fabrikasında hazır beton, betonarme prefabrik yapılar, santrifüjlü beton elektrik direkleri, beton parke, beton şehir mobilyaları ve yapı kimyasalları üretiyor. 1993 yılından bu yana Işıklar Yapı Holding bünyesinde bulunan ve iş hacmini giderek artıran Niğbaşın yeni sahibi Çemaş Döküm'ün 5 Nisan 2011 tarihli yönetim kurulu toplantısından halka arz kararı çıktı. Konuyla ilgili olarak Niğbaş yönetimine Nisan 2011 içinde yasal hazırlıklarını yaparak Sermaye Piyasası Kuruluna başvurma görevi verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain