7 Nisan 2011 Perşembe

Konfrut Gıda hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri

Özel bir durum yok ama hisseler 6 liradan 13 liraya fırladı. Erdem Üçyıldız hissede alım yaptığını açıkladı.
Konfrut Gıda hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. Şirket yaptığı açıklamada özel bir durumun olmadığını açıkladı. Ancak hisseler 6 liradan 13 liraya fırladı. Yapılan son açıklamalara bakıldığında ise Erdem Üçyıldız’ın yüklü alımları dikkatlerden kaçmıyor. Resmi açıklamaya göre 7 liradan alıma geçen Üçyıldız, 10 liraya kadar 711 bin lot ve 689 bin lot olmak üzere toplam 1 milyon 400 bin lot alım yaptı. Üçyıldız dolaşımdaki yaklaşık 3 milyon 300 bin lot hissenin neredeyse yarısını ele geçirmiş oldu. Yüzde 49.9’u halka açık olan şirkette Üçylıdız’ın payı yüzde 25 seviyelerine yaklaştı. Erdem Üçyıldız yaptığı alımlarla neredeyse şirketin en büyük hissedarlarından biri konumuna geldi. Bugün de yüzde 15 prim yapan hisseler 13 liraya dayandı.

Küçük bir araştırma yaptığımızda ise Erdem Üçyıldız’ın benzer bir operasyonu Link Bilgisayar hisselerinde 2009 yılında yaptığı ortaya çakıyor.

Link Bilgisayar’da aniden alım yaparak şirketin en büyük ikinci ortağı konumuna gelen Erdem Üçyıldız, 1.5 lira seviyesinden topladığı Link Bilgisayar hisselerini 2 lira seviyesinden satarak kısa vadede büyük gelir elde etmişti.

Konfrut Gıda ise çok kısa bir sürede 6 liradan 13 liraya fırladı. Üçyıldız, benzer bir operasyon burada da yapar mı bilinmez ama ortada bir gerçek var ki, hiçbir özel neden olmadan hisseler 10 gün gibi kısa bir sürede yüzde 100 prim yapmış durumda… Yatırımcıların dikkatli almaları öneriliyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain