14 Haziran 2011 Salı

İMKB neden düşüyor?

Yurtdışı borsalarda yükseliş devam ederken İMKB'de seçim sonrası sert satışlar gözleniyor.
Ak Parti’nin seçim zaferi sonrası yükseliş kaydetmesi beklenen İMKB’de bankalar ağırlıklı satışlar gözleniyor. Yurtdışı borsalarda yukarı seyir devam ederken İMKB'de satıcılı bir seyir izleniyor.

Ulusal 100 endeksinde kayıplar yüzde 2′nin üzerine çıkarken, piyasada özellikle iki büyük yabancı fonunu satış yaptığına yönelik söylentiler düşüşü hızlandırıyor. Endeks 62 bin puan sınırında tutunmaya çalışıyor.

Moody's'ın bankacılık sektöründe görünümü negatiften durağana yükseltmesi bile piyasanın toparlanmasında etkili olamadı. Analistler endeksin daha sağlıklı yükselmesi çin önce bir miktar geri çekilmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

İMKB’deki düşüşün diğer gereçkeleri arasında, kurulacak yeni hükümetin siyasete, anayasa tartışmalarına yoğunlaşacağı ve ekonominin ikinci plana atabileceğine yönelik endişeler gösteriliyor.

Kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen cari açık ve not artırımının hükümetin politikaları ve açıklar konusunda atacağı adımlara endeksli olacağı yönünde açıklamalar da zayıflığa yol açıyor. Ayrıca, bankacılık sektörüne yönelik yeni tedbirlerin gelebileceği ve önümüzdeki günlerde gelecek bilançolarda da banka karlarında düşüş olacağı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain