18 Şubat 2011 Cuma

Piyasa dolandırıcıları iş başında

4 liradan 28 liraya yükselen Denizli Cam hisseleri iki günde yüzde 40 geriledi. Datagate benzeri bir operasyon sahneye konuluyor.

Piyasa dolandırıcıları bu sefer Denizli Cam hisselerinde ortaya çıktı. 4 liradan 28 liraya yükselen hisseler son iki günde yüzde 40 gerileyerek 17 liraya kadar düştü. Otomatik Durdurma Sistemi devreye girerek bugün işlemleri geçici olarak durdurdu.

Kısa bir süre önce Datagate hisselerinde benzer hareketler yaşanmıştı. Hisseler 2 liradan 9 liraya kadar yükseldikten sonra bir hafta gibi kısa sürede 4 lira seviyesinin altına gerilemişti. O dönemde Siirtli Fevzi olarak tanınan bir oyuncunun ismi tahtayla anılmıştı. Adana, Gaziantep, Malatya gibi Anadolu’nun belli illerine de yayılan piyasa dolandırıcıların hisseleri bu bölgelerdeki işadamlarına pazarladığı söyleniyor. Geçmişte yapılan benzer operasyonlarda çok sayıda kişinin canını yandığı biliniyor. Sadece Denizli Cam hisseleri değil, ismi piyasa dolandırıcılarıyla anılan birçok hissede sert düşüşler yaşanıyor. Yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain