23 Şubat 2011 Çarşamba

Kartonsan neden düştü?

Kartonsan Genel Kurul'a önereceği nakit temettü oranını açıkladı. Bedelsiz sermaye artırım potansiyeliyle geçtiğimiz ayda yükselen Kartonsan hisseleri dün şirketten yapılan nakit 0,5260 tl temettü verileceği ve genel kurulun 21 martta yapılacağı haberi sonrası yatırımcılar sermaye artırımının olmayacağını öngörüp satışa geçti.

1 - Nakit temettu icin 3,316,179 TL brut ayiran sirket aslinda - hani su herkesin cok bildigi, 4625% bedelsiz potansiyeli hesaplarken kullanilan ve sermaye artiriminda kullanilabilecek toplam tutari gosteren 131,214,578 TL'nin sadece cok cuzzi bir bolumunu feda etmistir. Bunun yarisini temettuye ayirsaydi bedelsiz sermaye artimi icin kullanabilecei parasi daha azalirdi. Binde 2 kar payi dagitmasi daha guclu bir sermaye artirimina imkan vermesi anlamina gelir. (*)
2 - KARTN Kayitli Sermaye Sistemi'ne tabidir yani sermaye artirim kararini YK kendi basina verebilir. Bunun icin bir sene yani GK'yi beklemeye gerek yoktur. Yani o cok beklenen ve herkesin hayallerini susleyen Sermaye Artisi sadece bir YK toplantisina bakar ve bu da her an olabilir.
3 - KARTN'un odenmis sermayesi 2,837,014 TLdir. Ama 25/12/2008'den itibaren kaydettirdigi ve cikmaya hazirlandigi sermaye tavani 100,000,000 TL'dir. Bu benim takip ettigim kagitlar arasinda en yuksek oran. 1.maddede bahsettigim sermaye artiriminda kullanabilecegi tutari hatirlayin. Yani burada bir AFYON potansiyeli var.
4 - Bugunku haberdeki nakit temettu tutari YK'nin GK'ya teklifi niteligindedir; kabule edilebilir, rededilebilir, degistirilebilir.
5 - Bir arkadasim bahsetmisti, bedelsiz sermaye artirimlari oncesi piyasada once beklentileri kirarlar diye, tamamen katiliyorum. Bu sakinlik donemlerinde baskasinin elindeki mali toplayanlar cok olur, tabi mali elinden kaciranlar da. Sermaye artimi ilaninda da herkes trenin arkasindan bakakalir.
6 - Eyvah taban oldu kagidim eriyor diye paniklemeye de gerek yok; yarin ilk seans hic tepki gelmez ve tekrar taban olsa bile en fazla %4.45 duser ve kagit en dusuk 236 olur. Ya 2. seans oncesi ya da 2. seans boyunca tepki alimlari mutlaka gelecektir.

Kisaca kagittaki beklentiler bitmemistir. Herkes buna gore kendi kararini versin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain