10 Mayıs 2013 Cuma

SPK engeline takılan Galatasaray'a nihayet vize çıkıyor

İkinci sermaye artırımı için SPK engeline takılanGalatasaray’a nihayet vize çıkıyor. Cimbom 140’ı küçük yatırımcı, 160 milyon lirası da kendisinden olmak üzere 300 milyon liralık sermaye artışı için hazırlıklara başladı 

Ligin bitimine 2 maç kala şampiyonluğu garantileyen Galatasaray’a bir müjde de sermaye piyasalarından geldi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) daha önce küçük yatırımcıdan nakit para isteyip kendisi ise Türk Telekom Arena’nın gelecekteki gelirlerini sermaye artırımına koyan Galatasaray’a dur demişti. Kulübün bu kez yöntem değiştirerek yaptığı ikinci başvuruyu SPK’nın olumlu karşıladığı vesermaye artırımına yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Böylece kulüp borsa ortaklarından yaklaşık 160 milyon lira toplayıp diğer borçlarını kapatarak farklı atılımlar yapabilecek. Kulüp ikinci sermaye artırımı isteğinde sermayesini yüzde 300 bedelli artırarak 13.9 milyon liradan 55.6 milyona yükseltilmesine karar verdi. Böylece 140 milyon lira toplamayı hedefliyordu. Geçen yılkisermaye artırımı ile birlikte kulüp toplamda kasasına 600 milyon civarında kaynak koyacaktı. Bunun 300 milyonu küçük yatırımcıdan çıkacaktı. 

BEŞİKTAŞ’IN YÖNTEMİ
Ancak SPK 2’inci artırıma izin vermemişti. SPK’nın reddinin ardından kulübün yöntem değiştirerek aynı Beşiktaş kulübünün yaptığı gibi bir yönteme başvurduğu bunun sonucundaSPK’nın yeni yönteme sıcak baktığı ifade ediliyor. Bu yöntem loca gelirlerinin yine kulüpte bırakılmasını bunun karşılığında Sportif AŞ’nin kulübe faiz ödemesini içeriyor. Kulüp bu faizi teminat gösterip kredi alabiliyor. 

MAYIS 2012’DE 120 MİLYON TL TOPLADI 
Cimbom daha önce de Mayıs 2012’de sermaye artışını gündeme getirmişti. Galatasaray Sportif AŞ bu tarihte sermayesini yüzde 400 artırarak 2.7 milyondan 13.9 milyona çıkarttı. Böylece borsa ortaklarından 120 milyon TL topladı. Kendisi de 158 milyon TL’lik gelecek sezon gelirini sermaye olarak koydu. Şimdi sıra 300 milyon liralık yeni sermaye artışına geldi. 

140 MİLYON TOPLAYACAK

Piyasa değeri 302 milyon dolar
Sermaye 13.9 milyon TL
Halka açıklık oranı Yüzde 43
Sermaye artırımında koyacağı para 160 milyon TL
Borsadan toplayacağı 140 milyon TL


HT EKONOMİ / Rahim AK

http://ekonomi.haberturk.com/para/haber/843107-cimbom-kartal-gibi-kapti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain