27 Mayıs 2013 Pazartesi

Altın fiyatları için iyimser tahmin

Altın yatırımına devam edeceğini açıklayan dünyaca ünlü Emtia yatırımcısı ve finans uzmanı Jim Rogers, "Er ya da geç altın fiyatları 1900 dolar seviyelerini yeniden görecektir" dedi.

Dünyaca ünlü Emtia yatırımcısı ve finans uzmanı Jim Rogers, tüm dünyada parasal genişlemeye devam edilmesinin ülke ekonomileri için onarılması çok zor sonuçları ortaya çıkaracağını belirterek, "Parasal genişlemeye devam etmek yakında bir çöküş gerçekleşmesine neden olacak. Kimse ve hiçbir ülke bu parasal genişleme trendinden muaf değil.Böylesi bir çöküş herkesi etkisi altına alacak. Olası bir çöküşün sonuçları hepimiz için çok kötü olacak. Paranın giderek daha fazla basılması artık insanların kağıt parayı değersiz bularak uzaklaşmasına, bir değer olarak görmemesine yol açacak. Eğer genişlemeci politikalara devam edilirse bu yılın sonlarında doğru piyasalarda ciddi bir çöküş yaşanabilir" diye konuştu.

Rogers böyle bir çöküşün olası etkileri için, "Çöküş sonrası ABD Merkez Bankası FED sağ olsun, onların sayesinde denilecek. Bu çöküşe karşı kimse muaf ya da ayrıcalıklı kalamayacak. Belki Kuzey Kore kalabilir" dedi. Rogers, artık iflas etmesi gereken kurum, şirket ve ülkelerin iflas etmelerini izin verilmesi gerektiğini belirterek, "Tarihte ilk kez bu kadar fazla likidite ile karşı karşıyayız. Dünyanın en büyük ekonomisi eğer para basmaya devam ediyorsa, bundan kimse için kaçış yok.Bence FED’in artık para basmayı bırakması, tahvil alımını durdurması ve iflas edeceklerin iflas etmesine müsaade etmeleri gerekiyor. Para basmayı durdukları zaman belki birçok insan bu durumda ilk etapta etkilenecek. Ama insanları sürekli tekrar tekrar kurtaramazsınız. Bu daha başarısızlığın sonuçlarını ortadan kaldırmak için yeterli değil. Daha önce olmadı, şimdi de olmayacak" şeklinde konuştu.

Yatırımlarının büyük bölümünü altına yaptığı bilinen Rogers, önümüzdeki dönemde Altın Fiyatları nın seyrine ilişkin olarak, "Er ya da geç altın fiyatları 1900 dolar seviyelerini yeniden görecektir. Ama şu anda altın fiyatlarını henüz taban yapıp yapmadığından emin değilim" dedi.

Altın fiyatları için umutlu konuşan Rogers, "Ben hali hazırda bütün altınlarımı tutuyorum ve yeniden altın alacağım. Sadece iyi bir taban yapmasını bekliyorum. Bunu gerçekleştiğini gördüğümde tabi ki altın almaya devam edeceğim" diye konuştu.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain