11 Ağustos 2011 Perşembe

Asya'dan gelen haber borsayı karıştırdı

Asya'da bir bankanın Fransa'nın büyük bankalarına kredi kanalını kapattığı haberi piyasalardaki olumlu havayı dağıttı. Dolar 1,80 TL'yi gördü.
Piyasalarda sabah görülen olumlu hava öğleden sonra yerini yine satışa bıraktı.

Asya'da bir bankanın Fransa'nın büyük bankalarına kredi kanalını kapattığı, diğer beş bankanın ise işlem ve karşı taraf risklerini gözden geçirdikleri haberi piyasalara bomba gibi düştü.

ABD endeks vadeli işlemlerinin Asya borsalarındaki kayıpları sınırlamasının etkisiyle ilk seansı yüzed 2.36 yükselişle kapatan İMKB'de ikinci seansla birlikte ibre eksiye döndü.

Pozitif seyreden Avrupa borsalarında da kayıplar yüzde 2'nin üzerine çıktı. Özellikle Fransız Borsası'nda kayıplar yüzde 3'e yakın.

Piyasalarda özellikle Fransa'ya ilişkin endişeler bulunuyor. Ülke notu AAA olan ülkeler arasında en zayıf halka olarak görülen Fransa'nın bankacılık sektörüne yönelik kaygılar büyüyor.

ABD'DEN BİR İYİ, BİR KÖTÜ HABER
Piyasalarda hareket yaşanırken ABD'den bir iyi, bir kötü haber geldi. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 6 Ağustos'ta sona eren haftada 395 bin ile beklentilerin altında ve dört ayın en düşük seviyesinde açıklandı. Verinin ardından ABD endeks vadeli işlemleri kayıplarını azalttı.

ABD'nin dış ticaret açığı ise Haziran'da 53.07 milyar dolara yükselerek beklentilerin üzerinde ve Ekim 2008'den bu yana en yüksek seviyede açıklandı.

DOLAR 1,80'İ GÖRDÜ
Piyasalarda yaşanan dalgalanmayla dolar da yükseldi.

Avrupa borsalarının Fransız bankalarının görünümü hakkındaki endişelerle düşmesinin ardından küresel riskten kaçışa paralel dolar/TL 1,80'i gördü. Dolar böylece Mart 2009'dan beri en yüksek düzeye çıktı.

Gün içinde gördüğü en düşük seviye olan 1.7565'e göre TL, dolar karşısında yüzde 2'ye yakın değer kaybetti.

ALTIN REKORDAN DÖNDÜ
Altın bugün bulunduğu rekor yüksek seviyeden biraz geriledi, ancak küresel finans piyasalarındaki dalgalanma ve büyümenin yavaşlamasının piyasada güvene destek sağlaması bekleniyor. 1800 doları geçerek rekor kıran altın bugün 1780 doların üzerinde işlem görüyor.

PETROL DÜŞTÜ
Brent ham petrolü dünkü yüzde 4'lük yükselişin ardından bugün Avrupa'daki borç krizinin Fransa'ya da yayılacağına ilişkin endişelerle düştü. Brent petrolü 106 dolara, ABD ham petrolü 82 dolara geriledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain