11 Ağustos 2011 Perşembe

ABD hisse senetleri yüksek açıldı

ABD'de New York Borsası hisseleri, iyi çıkan işsizlik başvuruları sonrası yukarıda açıldı.
ABD'de New York Borsası hisse senetleri, işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüşün olumlu etkisinin, Avrupa'da borç krizinin yayılacağı ve ABD ekonomisinin yavaşlamakta olduğu endişelerini gidermesinin desteğiyle, 2009 yılında başlayan boğa piyasası dahilindeki en hızlı düşüşün ardından, yukarıda açıldı.

Bank of America Corp. ve Citigroup Inc. en az yüzde 2.8 yükselerek, dün yüzde 7.1 düşen Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'ndeki finans şirketleri grubunda görülen yükselişe öncülük etti. Dünyanın en büyük network ekipmanları şirketi Cisco Systems Inc., karının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkması sonrası yüzde 13 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.6 yükselerek, New York saati ile 09:34'te 1,138.31 puana çıktı. Endeks, 29 Nisan'da gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 18 aşağıda ve ayı piyasası olarak adlandırılan yüzde 20 düşüş seviyesine oldukça yakın. Dow Jones Endeksi ise 178.01 puan ay da yüzde 1.7 yükselerek 10,897.95 puana çıktı.

Fort Lee, New Jersey merkezli Palisade Capital Management LLC'nin şef yatırım yetkilisi Fort Lee, "İşsizlik başvuruları, ekonominin ılımlı hızda büyümekte olduğunun diğer bir göstergesi" dedi ve "Halen, piyasa çok kırılgan. Piyasayı hareketlendiren faktörlerin çoğu Avrupa kaynaklı. Etrafta dolaşan çok sayıda komik ve tuhaf söylenti var. Bu olanlar 2008 finans krizinin bir tekrarı mı? Sanmıyorum" yorumunda bulundu.

S&P 500 Endeksi 22 Temmuz'dan bu yana, dün itibariyle, yüzde 17 düştü. Bu düşüş, Avrupa borç krizine ilişkin endişeler ve S&P'nin ABD'nin notunu indirmesine neden olan borçlanma tavanının yükseltilmesi tartışmalarından destek buldu. Hem Avrupa hisseleri ve hem de küçük şirketleri izleyen Russell 2000 Endeksi, bu yılın zirve seviyelerinden en az yüzde 20 düşerek, bu hafta ayı piyasasına girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain