6 Ağustos 2013 Salı

Koza Altın için yeni tavsiye

İş Yatırım, hisse için 32 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesi vermeyi sürdürdü. Konuyla ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

Koza Altın, hem piyasa beklentisi olan 120 milyon TL hem de bizim kötümser tahminimiz olan 112 milyon TL’nin üzerinde 2Ç13’te 131 milyon TL net kar açıkladı. Altın fiyatlarındaki düşüşü ve Ovacık ve Mastra madenlerinde sezonsal olarak gerileyen tenörlerin sonucu olarak üretimin düşmesi ve nakit maliyetlerin artması, net kar rakamının yıllık bazda gerilemesine neden oldu. Tahminimizin altında gerçekleşen nakit maliyetler ve düşük vergi giderleri ise şirketin net karının beklentimizin üzerinde gerçekleşmesini sağladı.


Satış gelirleri, düşük hacim ve altın fiyatları nedeniyle geriledi. Sonuçta Koza Altın 2Ç13’te, tahminlerin üzerinde (İş Yatırım: 209 milyon TL, piyasa beklentisi: 216 milyon TL), yıllık bazda %11 düşüş, ancak çeyrek bazında %22 artışla 226 milyon TL ciro kaydetti. Altın üretimi 82 bin ons seviyesinde olurken, Ovacık ve Mastra’da madenlerinde gerileyen tenör altın üretiminin düşmesine neden oldu. Maden kırılımına baktığımızda ise Ovacık’ta 37 bin ons, Mastra’da 17 bin ons ve Kaymaz’da 27 bin ons üretim gerçekleştirildi. Satış hacmi 2Ç13’te 83 bin ons olurken, 6 bin ons stoklara ayrıldı.
Nakit maliyetler bir önceki çeyreğe göre geriledi. Ovacık ve Mastra madenlerinde tenörün artacağını göz önünde bulundurarak nakit maliyetlerin geçtiğimiz çeyrekte kaydedilen ons başına 539 dolar seviyesine göre gerilemesini ve 2Ç13’te ons basına 470 dolar olmasını tahmin etmiştik. Bizim tahminimizinde altında olarak nakit maliyetler 2Ç13’te ons basına 441 dolar geriledi. Böylece sirket, 2Ç13’te %68.8 FAVÖK marjı kaydetti.
Yılın ikinci yarısında nakit maliyetlerin daha da düşmesini bekliyoruz. Nakit maliyetler yılın ilk yarısında şirketin ortalamalarının çok üzerinde, ons başına 487 dolar olarak gerçekleşti. 2. çeyrekte görülen iyileşme trendinin devam etmesini ve nakit maliyetlerin yılın ikinci yarısında daha da gerilemesini tahmin ediyoruz.
KOZAL hisseleri için 32.0 TL hedef fiyat ile AL tavsiyesi vermeye devam ediyoruz. Projeksiyonlarımıza göre, hissenin mevcut piyasa değeri, şirketi yaklaşık 1000 dolar/ons altın fiyatıyla değerliyor. Hisse, 2013T FD/FAVÖK VE F/K çarpanlarına göre uluslararası benzerlerine kıyasla iskontolu işlem görüyor.
KOZAL AL % 17   Potansiyel                  Geçerli Hedef  
                                27.40                                32.00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain