6 Ağustos 2013 Salı

İki Eski Oyuncu Yeniden Gündemde

Son dönemde bazı hisselerde yaşanan sert fiyat hareketleri sonrası borsa kulisleri Kayhan Algur ve Ayhan Öztürk ismiyle çalkalanıyor.
Geçmişte hakkında çok sayıda işlem yasağı getirilen ve hakkında suç duyurusu yapılmış Kayhan Algur, yeniden gündemde. Algur, 24-25 Temmuz tarihleri arasında Ericom hisselerinin yüzde 47’sini aldı, bir günde yüzde 45’ini sattı! Bu arada, hisseler 2.80 lira ile 3.65 lira arasında dalgalandı.



Öte yandan Kayhan Algur, 25 Temmuzda yaptığı işlemleri de 29 Temmuz tarihinde açıkladı. Açıklamaya göre Kayhan Algur, 25 Temmuz tarihinde 3,26-3,63 TL fiyat aralığından 1.807.848 adet alım yaparak ortaklık payını yüzde 47,02’ye çıkardığını duyurdu. Yani 2 gün içinde şirketin halka açık kısmının neredeyse yarısını piyasadan almış oldu. İlginç olan ise aynı açıklamada, aynı gün yapılan satışlarla Kayhan Algur’un elinde 125.454 adet hisse kaldığı ve payının yüzde 2,28’e düştüğünün bildirilmesiydi. 2 günde yapılan bu ilginç fiyat hareketleri 2 gün sonra açıklandı.
Aynı tarihlerde Samast hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketleri de dikkatlerden kaçmadı. Hisseler 2.44 lira seviyesinden bir anda fırlayarak 3.20 liraya ulaştı ve aynı Ericom’da olduğu gibi sert düşüşe sahne oldu. İşte bu iki hissede de Kayhan Algur ve Ayhan Öztürk isimlerinin olduğu öne sürülüyor. Borsa kulislerinde, “Kayhan-Ayhan fırtınası esiyor” söylentileri hızla yayılıyor. Geçmişte yasak almış haklarında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuş iki ismin sert fiyat hareketleriyle anılıyor olması yatırımcıları endişelendiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain