9 Eylül 2011 Cuma

Araştırma: Altın fiyatları artabilir

Bloomberg'in anketine katılan trader, yatırımcı ve analistlerin büyük kısmı altının küresel ekonomilerdeki kaygılarla gelecek hafta da yükseleceğini tahmin ediyor.
Bloomberg'in anketine göre, ekonomiye yönelik endişeler gelecek hafta da altını yükseltecek.

Bloomberg anketine katılan trader, yatırımcı ve analistten oluşan 26 kişiden 22'si veya yüzde 85'i altının gelecek hafta yükseleceğini söyledi. 2 kişi düşüş olacağını belirtirken 2 kişi ise çekimser kaldı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, dün euro bölgesi ekonomisinde 'aşağı yönlü risklerin' arttığını belirtmişti. ABD'de ise geçen hafta işsizlik başvurularının beklenenden fazla arttığı görülmüştü. Bu hafta hisse senetleri ise yüzde 1.4 gerileyerek 11 ayın en düşük seviyesine indi.

"ALTINDA YENİ REKORLAR GELEBİLİR"

Commerzbank analisti Daniel Briesemann, "Euro bölgesi ülkelerinde süregelen borç sorunu ve ABD'nin resesyona girme tehlikesinin yanı sıra faiz oranları da uzun süre daha çok düşük seviyede kalacak. Altın tüm bunlarla destek bulacak. Yeni rekor seviyeler test edilebilir" dedi.

6 Eylül'de 1,921.15 dolar olarak rekor kıran altın şu sıralarda Londra'da 33 dolar geriledi ve 1,836.53 dolar seviyesinde. Aralık teslim kontrat ise New York'ta 1,841.60 dolardan işlem görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ratings and Recommendations by outbrain